В ОХМАТДИТІ відновлено оперативні втручання дітям з ретинопатією недоношених

👉Друзі, у нас гарна новина. Лікарі нашого #Центру_дитячої_офтальмології «Калейдоскоп» відновили оперативні втручання дітям з патологією ретинопатії недоношених, що є частою причиною дитячої сліпоти та слабкозорості.😮‍💨

👉Днями керівниця Центру, лікарка-офтальмологиня Наталія Гудима прооперувала дитинку з даним діагнозом, яка при народженні важила всього 650 грам і виходжувалася нашим #відділенням_анестезіології_та_інтенсивної_терапії_новонароджених практично 2 місяці, виписавшись уже з вагою близько 3-ох кілограм.👍

👉«При обстеженні хлопчика було виявилено патологію, яка виникає в середньому у 20% недоношених дітей і у 90% дітей з масою тіла при народженні менше 800 грам – ретинопатію, що являє собою ураження сітківки ока», – розповіла Наталія Гудима.

👉 «Коли дитина досягла трьохмісячного віку ми її прооперували – виконали лазерну коагуляцію сітківки ока, що врятує її від сліпоти в подальшому. Дякуємо щиро за допомогу завідуючому відділення дитячої офтальмології та хірургії ока НДСЛ «Охматдит» Юрію Барінову, який відгукнувся приїхати на операцію, а також лікарці-офтальмологині, експертці ДОЗ ЛОДА Андріані Патер, лікаркам-анестезисткам Оксані Гаврилишин та Мар’яні Собко», – додала лікарка.

👉До речі, під час цього оперативного втручання також була проведена поєднана операція з приводу вродженої пахової грижі, а також виконали вкорочення вуздечки язика, що важливо для маленької дитини, оскільки все було виконано під одним загальним наркозом.

🤝 Запрошуємо усіх діток, від народження до 18 років, на обстеження зору до нашого Центру дитячої офтальмології «Калейдоскоп».

❗️Адже, внаслідок зниження зорових функцій, дитина втрачає здатність повною мірою розвиватися, у неї підвищується ризик виникнення різноманітних ускладнень іта захворювань.

📲Телефонуйте – 067 76 000 31 М. Львів, вул. Лисенка, 31