У Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит створили сучасний кабінет реабілітації.

Оновити і облаштувати його допомогли благодійники.

Діти з ДЦП, вродженими і набутими патологіями нервово-м’язової системи, важкими формами сколіозу, після хвороб опорно-рухового апарату і після черепно-мозкових травм зможуть отримувати сучасну комплексну реабілітацію в одному місці – у кабінеті реабілітації на Лисенка, 31.

Для цього Опікунська рада “Охматдиту” залучила спонсорів. З їх допомогою кабінет відремонтували і для відділення закупили нове сучасне обладнання – вертикалізатори різних розмірів, реабілітаційний і масажний столи, мануальний стіл для реабілітації з навантаженням, бруси з перешкодами, шведську стінку, масажні валики, мотоммед і реабілітаційну доріжку.

Вартість обладнання для нового кабінету реабілітації – 20 000 євро.

“Мої друзі з лікарні розповіли про свою ідею оновити реабілітації в “Охматдиті”, але їм бракувало обладнання для нього. Я вирішив долучити друзів і разом ми змогли знайти все необхідне, щоб діти Львівщини мали сучасну реабілітацію у себе вдома”, – переконаний Вольфганг Понто, голова фонду HOPE – we help children e.V.

В оновленому кабінеті реабілітації дітям з 1 дня життя до 18 років допоможуть стати рухливішими,зменшити спастику, поліпшити ходьбу, самопочуття, зменшити потребу в сторонній допомозі, якщо дитина не може самостійно ходити.

“До нашого кабінету реабілітації додалося нове сучасне обладнання, завдяки якому ми зможемо надавати ще більше допомоги маленьким пацієнтам. Це не тільки малюки, але й діти до 18 років з дуже різними захворюваннями”, – каже голова Опікунської ради лікарні Andriana Malska.

Оновлений кабінет реабілітації задуманий таким чином, щоб сюжети на стінах мотивували одужувати – тут дітки теж займаються і здобувають радість вільного руху. Стіни оновленого кабінету прикрасили авторські малюнки художниці.

Спонсори обладнання – німецькі благодійні фонди HOPE – we help children e.V. і Renate Merkle Stiftung. Перший відомий тим, що його голова Вольфганг Понто і представник в Україні Tetyana Balaschowa опікується лікарнею Охматдит з 2016 року, минулого року він реалізував проект з питною водою з-під крана, провів ремонт і облаштував приміщення для медсестер. Фонд Ренати Мерклі (представник фонду в Україні Галина Томків) долучається вперше до допомоги “Охматдиту” і готовий й надалі підтримувати проекти лікарні.

Кошти на ремонт передала @Oksana Dumanska від фонду Harvey Weisenberg, громади Long Beach та St. Michaels Ukrainian Orthodox Church.

З Німеччини до Львова традиційно доставила обладнання логістична компанія GTL .

Записати дитину у відділення реабілітації можна за скеруванням від сімейного або вузького фахівця “Охматдиту”

Фото: Наш опікун Viktor Moskaliuk

Нашій опікунці Olena Brulyo дякуємо за допомогу в організації свята:)

А за такі круті тематичні малюнки дякуємо безмежно супер- талановитій художниці, яка швиденько намалювала @Olha Stavnykovych💛💙

+25