У Львівській області почастішали випадки ускладнень середнього отиту

За більш ніж як два тижні медики зафіксували вже 4 випадки отиту, які призвели до важких ускладнень. Три із них потребували великих вушних операцій.

«Переважно за рік ми мали 4 ускладення від гострого середнього отиту. Це така середня цифра, часом менше, часом більше. А тут ми маємо за короткий проміжок вже 4 ускладнення. Чому так? Наразі це для нас загадка. Але я спілкувався із колегами з-за кордону. Вони кажуть, що у них теж пішла хвиля ускладнень. Можливо, йде мікс інфекцій. Можливо, це впливи коронавірусної інфекції, які ми не знаємо, які треба буде ще дослідити», – розповів керівник клініки дитячої оториноларингології у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “Охматдит” Федір Юрочко.

Батькам на замітку! Будьте уважними, якщо у вашої дитини отит. Це захворювання у більшості випадків протікає легко, минає без антибіотиків, але водночас отит небезпечний своїми ускладненнями, які можуть загрожувати життю!

Нагадаємо, що в Україні одними із найбільш досвідчених дитячих ЛОРів, які всебічно займаються складними хворобами вух у дітей, є дитячі отоларингологи львівського «Охматдиту».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *