”Безперервно витікав гній із вуха”: отохірурги нашого Центру успішно прооперували 17-річну дівчину, в якої було небезпечне утворення у вусі, яке руйнувало кістку.

Юля із Вінницької області. Дівчину турбували сильні болі у вусі. Місцеві лікарі сказали, що причина у аденоїдах і їх треба видалити, що і зробили минулого року. Однак, і за півроку опісля Юлі не полегшало. Із вуха постійно витікав гній. Зʼявились болі від яких Юля рятувалася знеболювальними ліками. Однак, з часом біль був настільки сильним, що дівчина вже не могла терпіти. А ще дівчину турбувало головокружіння.

Тоді дівчина, шукаючи по відгуках лікаря, звернулася до нашого Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит”. Наші ЛОРи обстежили дитину та зʼясували, що у дівчинки холестеатома – утворення в вусі, яке невпинно росте, інфікується та руйнує кістку.

Це епідермальний утвір, який може виникати в середньому вусі за барабанною перетинкою. Належить за своєю сутністю до доброякісних, але за перебігом – до злоякісних, оскільки загрожує життю пацієнта. Хвороба може бути вродженою, а також може виникати внаслідок рецидивуючих, секреторних або хронічних середніх отитів.

❗️Холестеатома постійно росте і може проникнути в порожнину черепа, спричинивши загрозливі для життя ускладнення.

Тож наші лікарі вирішили терміново робити втручання. Операція була дуже складна, бо відбувалася дуже близько до великих судин, лицевого нерва і мозкових оболонок.

Холестеатома була гігантською – величиною 5х7х2 см. Її усунули повністю, таким чином і ліквідували загрозу для життя пацієнтки.

✅ Операція пройшла успішно. 17-річна дівчина виписана та у подальшому буде під спостереженням наших медиків!

🔎 Слід памʼятати, що холестеатома є хірургічною хворобою і лише операція ліквідує загрозу для життя пацієнта.

Бажаємо Юлі міцного здоровʼя!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

🔗 Наша сторінка у «Instagram» – https://www.instagram.com/ohmatdyt.lviv…

1 thought on “”Безперервно витікав гній із вуха”: отохірурги нашого Центру успішно прооперували 17-річну дівчину, в якої було небезпечне утворення у вусі, яке руйнувало кістку.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *