“Було складно розмовляти та їсти”: наші хірурги прооперували 5-річного хлопчика з Одеської області із вродженою вадою, яку варто оперувати до року.

Хлопчик народився із вродженою вадою – розщілиною твердого, мʼякого та серединного піднебіння. Місцеві лікарі не брались оперувати дитину до року через малу вагу. І так майже 4 роки батьки то шукали спеціалістів на втручання, то почалось широкомасштабне вторгнення ворога до України і через постійні атаки на Одещину боялись наважитись на операцію.

Весь цей час дитині було складно розмовляти, хлопчик ковтає букви. Їсти теж не легко – спершу дитині треба було усе блендерувати. Лише зараз, у 5 років Станіслав пробує їсти шматками, але це дається важко. На наступний рік, коли хлопчику буде 6 років батьки планують аби він пішов в 1-й клас до школи, а ця вада буде ускладнювати навчання.

Тож коли мама хлопчика побачила інформацію у соцмережах про приїзд американських спеціалістів до львівського “Охматдиту” – одразу записала сина на консультацію.

🇺🇸🇺🇦 Команда американсько-українських медиків взялась за втручання 5-річному хлопчику, хоча першу операцію при такій ваді варто робити у 3 місяці, а далі після року. Втручання пройшло успішно.

Зараз дитина відновлюється після операції та вчиться жити по-новому. За певний час хлопчик матиме курс реабілітації у нашій Клініці реабілітації дітей. Адже, наша мультидисциплінарна команда веде дитину від моменту підготовки до операції, до етапу, коли дитинці треба вчитися по-іншому розмовляти після операції.

🙂 Бажаємо Станіславу міцного здоровʼя!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *