В “Охматдиті” врятували передчасно народжену дівчинку із абсцесом печінки

Сімʼя із Новояворівська. Немовля народилося передчасно на 29 тижні вагітності мами із вагою 1,400 кг в одному із пологових Львова. Маля поступило у наш шпиталь на 5 добу свого життя із сепсисом та із НЕК (некротизуючий ентероколіт). Лікарі інтеропераційно виявили абсцес печінки.

Дівчинку Вікторію у перший ж день прооперувала команда лікарів “Охматдиту”: медичний директор з хірургічної роботи Львівська обласна клінічна дитяча лікарня «Охматдит» Богдан Мальований, завідувач відділення анестезіології та постінтесивної терапії Галина Заремба, завідувач хірургічного відділення Роман Стеник, завідувач оперблоку, дитячий хірург Олег Содома та дитячий анестезіолог Анжеліка Патько.

“Був важкий післяопераційний період. Дитина перебувала на ШВЛ. Гемодинаміка була нестабільною. Також потребувала інотропної та пресорної підтримки. За кілька днів вдалося стабілізувати стан малятка та відновити ентеральне харчування”, – розповіла завідувач відділення анестезіології та постінтесивної терапії Галина Заремба.

Далі тривала довга і складна реабілітація у відділені постінтесивного догляду. Зокрема, над пильним наглядом завідувачки відділення Христини Зелізної.

59 thoughts on “В “Охматдиті” врятували передчасно народжену дівчинку із абсцесом печінки”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *