Менінгіт та кома, як ускладнення отиту. Лікарі “Охматдиту” врятували 7-річну дівчинку

Медики Львівської клінічної дитячої лікарні «Охматдит» врятували 7-річну дівчинку в якої було грізне ускладнення після запалення вуха.

«Це було дуже стрімке ускладнення від отиту. Гній з вуха пішов у мозок. Дитина втратила свідомість, почалися судоми. Далі кома. Батьки швидко звернулися до лікарні, її одразу госпіталізували до реанімації у Дрогобичі”, – розповідає керівник клініки дитячої оториноларингології у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “Охматдит” Федір Юрочко.

За кілька днів дівчинку із Дрогобича перевели до реанімації “Охматдиту”, де команда реаніматологів на чолі з Вірою Приймаковою стабілізувала стан дитини. А отоларингологи одразу прооперували дитину, виконавши антромастоїдотомію. Завдяки швидкій реакції лікарів та вчасній допомозі дівчинка вже почувається набагато краще.

“Первинне вогнище інфекції у вусі було усунуто. Дитина швидко почала одужувати. Буквально за кілька днів дівчинку перевели із реанімації в ЛОР-відділення”, – додав Федір Юрочко.

Із дівчинкою вже, навіть, розпочали ранню реабілітацію. Наразі ведеться спостереження ЛОРів. Ще якийсь час дитина проведе у шпиталі.

Нагадаємо, наші дитячі отоларингологи єдині в області висококваліфіковано допомагають дітям з найскладнішою патологією вух, загрозливими для життя ускладненнями отитів, володіють і виконують увесь спектр отохірургічних операцій

Бажаємо дитині швидкого одужання та міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *