Нещасний випадок на спортивному майданчику: лікарі нашого Центру успішно прооперували 10-річного Святослава із Нового Роздолу, що на Львівщині, який наскрізь пробив руку металевою огорожею.

Сталось усе на спортивному майданчику поруч дому. 10-річний Святослав перебіг дорогу та хотів перелізти через огорожу. Однак, під час стрибка пробив руку металевою частиною. Поруч проходила жінка, яка і викликала на місце медиків екстреної допомоги (Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф). Оскільки, рука була пробита наскрізь потрібна була допомога рятувальників (Головне управління ДСНС України у Львівській області). Пожежно-рятувальне відділення за допомогою спецінструменту вивільнили руку дитини. Відтак, хлопчика можна було транспортувати до шпиталю. Святославу іммобілізовали руку, наклали фіксуючі шини аби під час транспортування уламок не наніс додаткової шкоди.

Лікарі нашого Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” провели дитині рентгенографію, УЗД та лабораторні аналізи. Травматологи провели Святославу оперативне втручання – видалили стороннє тіло, провели ревізію рани та встановили гумовий дренаж. Операція пройшла успішно!

“У Святослава було пошкодження мʼяких тканин, металевий уламок заліз у середню третину правого передпліччя. Ділянка у яку попав уламок – дуже небезпечна. Але хлопець щасливчик. Не пошкоджені сухожилля, судини і нерви. А це основне”, – розповів лікар-травматолог Тарас Москаль (Taras Moskal).

Зараз хлопчик у шпиталі, лікарі спостерігають за набряком, кровопостачанням та іннервацією кінцівки. Також Святославу проводять антибіотикопрофілактику, анальгетичну, протинабрякову терапію. Ще орієнтовно 7 днів дитина буде під наглядом медиків. А далі на хлопчика чекає реабілітація у Клініці реабілітації дітей нашого Центру аби відновити рухи у кінцівці.

“В цей момент я якраз їхала із кордону, коли мені подзвонили і сказали, що таке трапилось. Я приїхала якраз перед приїздом рятувальників. Нас одразу повезли каретою швидкої до лікарні. Я дуже задоволена лікарями. Дуже все оперативно зробили, гарно до нас віднеслись. Рада, що потрапили саме сюди, дуже вдячна їм”, – розповіла мама хлопчика Інна.

🩺 Операційна команда: лікар-травматолог Андрій Костюк, лікар-травматолог Тарас Москаль, анестезіолог Яна Гречух.

❗️Що важливо, у хлопця був проведений курс вакцинації від правця. Відтак, пацієнту екстренно не вводили протиправцевого імуноглобуліну. Якби ж дитина була не вакцинована – була б велика загроза зараження правцем. А це дуже небезпечне захворювання, яке може призвести до смерті! Симптоми можуть з’явитися протягом 3–21 дня після зараження. Відтак, наші лікарі вчергове наголошують на важливості вакцинації від правця!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

🔗 Наша сторінка у «Instagram» – https://www.instagram.com/ohmatdyt.lviv…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *