Подарували надію на щасливе материнство

У Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит виконано складну реконструктивно-пластичну операцію 13-річній дівчинці з важкою вродженою вадою розвитку ендокринної та сечостатевої систем.

‼️Операції такої складності в Україні виконують лише дитячі урологи львівського «Охматдиту» та всього декілька клінік Європи.

🩺👨‍⚕️У дитини діагностовано вроджену гіперплазію кори наднирникових залоз, солевтрачаюча форма. З народження вона страждала не лише від важких гормональних та водно- електролітних порушень в організмі, але і від неправильної будови сечової та статевої систем, їх спільного зрощення в єдину, спільну, тонку трубку, що порушувало роботу обох систем.

🧐Причиною вродженої гіперплазіяї наднирників є порушення утворення стероїдних гормонів наднирниками через дефіцит ферментів. Одним з наслідків цього дисбалансу є надмірне утворення чоловічих статевих гормонів – андрогенів, що і спровоковують важкі анатомічні зміни в організмі дитини.

👨‍⚕️👨‍⚕️Лікарі здійснили ряд високотехнологічних обстежень – КТ, генітоскопію, уретроцистоскопію, кольпоскопію, генетичні та спеціальні лабораторні обстеження. Для розроблення ефективної консервативної, а в подальшому і хірургічної корекції була необхідна високопрофесійна та скоординована робота багатьох спеціалістів – генетиків, дитячих ендокринологів, дитячих гінекологів, дитячих урологів.

🩺В результаті першого консервативного етапу терапії було скориговано водно-сольовий обмін, що дало можливість нормалізувати розвиток внутрішніх статевих органів дитини.

🩺🩺Метою проведеного надскладного восьмигодинного оперативного втручання було роз’єднання сечової та статевої систем з відновленням «жіночої» анатомії та можливістю повноцінного життя в майбутньому. Окрім того, важливим результатом було зменшення ризику урологічних ускладнень, таких як інфекції або нетримання сечі, зниження ризику раку статевих органів та забезпечення повної соціальної адаптації.

🩺🩺Тривале оперативне втручання пройшло успішно. Батьки дівчинки відмічають значне покращення її емоційного та психологічного стану.

👨‍⚕️👩‍⚕️🧑‍⚕️Операційна бригада – лікарі урологи Андрій Поцюрко, Ігор Гримак, Данило Іваськевич, Роман Поцюрко, лікар гінеколог Еліна Чайківська, анестезіолог Віра Приймакова.

‼️‼️Оперативні втручання такого рівня складності у даних пацієнтів проводяться у нашій клініці впродовж останніх шести років. Про результати повідомлено на наукових медичних конференціях в Україні та Європейських конгресах дитячих хірургів та урологів.

#Lviv#Львів#лікарі#лікарня#медицина#Охматдит#уролог#гінеколог#Охматдит_унікальна_дитяча_лікарня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *