Хірурги нашого Центру успішно вилікували новонароджену дівчинку Тею від остеомієліту (запальне захворювання кісткової тканини).

Сімʼя із Бродів Львівської області. На першому місяці життя Тея перебувала у нашому Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» з приводу сепсису новонароджених (нагноєння крові).

В процесі лікування у дитини зʼявились ознаки артриту лівого плечового суглоба. Відтак, наші лікарі діагностували гострий гематогенний остеомієліт лівої плечової кістки та гнійний артрит плечового суглобу.

🔎 Остеомієліт – це гнійно-запальне захворювання кісток з ураженням всіх її елементів. У цьому випадку до ураження кістки доєдналось нагноєння поряд розташованого суглобу.

❗️У новонароджених та дітей грудного віку прогноз при цьому захворюванню менш сприятливий, оскільки у них більша вірогідність залишкових змін після хвороби. Зазвичай це може бути порушення росту кістки та її викривлення.

Медики провели оперативне втручання. Опісля дитина ще тривалий час отримувала антибактеріальну терапію. Операція, як і післяопераційний період пройшли без ускладнень.

“Підібрати антибіотик було складно, адже виявили, що у Теї чутливість є лише до одного із видів антибіотиків”, – розповіла мама дитини Альона.

“Така бактерія, яку мікробіологи ідентифікували у даної пацієнтки зустрічається у дітей дуже рідко. Це така інфекція, яка стійка до більшості антибіотиків і важко піддається лікуванню”, – наголосив дитячий хірург Кирил Лапшин (Кирил Лапшин).

Функція руки зараз поступово відновлюється. Після виписки із нашого шпиталю дитина ще буде тривалий час під наглядом лікарів для спостереження, як в подальшому буде рости і розвиватись уражена кінцівка.

🙂 Бажаємо Теї міцного здоровʼя!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

🔗 Наша сторінка у «Instagram» – https://www.instagram.com/ohmatdyt.lviv…

1 thought on “Хірурги нашого Центру успішно вилікували новонароджену дівчинку Тею від остеомієліту (запальне захворювання кісткової тканини).”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *