Чому не варто поспішати з операцією при розщілині верхньої губи? Поради від хірурга “Охматдиту”

Поради від щелепно-лицевого хірурга нашої дитячої лікарні «Охматдит» Христини Пограничної.

Причина 1:

Корекція губи проводиться під загальним знечуленням – медикаментощним сном. Чим дитинка старша, тим має більшу масу тіла, що дозволяє безпечно переносити наркоз. Сучасні анестезіологічнв протоколи рекомендують масу тіла не менше 4,5-5 кг для планових оперативних втручань.

Причина 2:

Найважливішою задачею при корекції розщілини губи є відновлення анатомії та функції колового м’яза рота. У новонароджених він слабо виражений, дуже рихлий, тому його виділення і ушивання є утрудненим, що призводить до незадовільних результатів.

Причина 3:

Одночасно з відновленням цілісності губи противиться корекція крила носа. Назальні хрящі у немовлят дуже крихітні і винятково чутливі до операційної травми.

За кілька місяців малеча підросте, змужніє, це запорука того, що краще перенесе операцію і ефект від втручання буде максимально корисний.

Причина 4:

Чим дрібніша дитинка, тим менші анатомічні розміри губки і носика, що технічно ускладнює оперативне втручання, зменшує функціонально- естетичний результат навіть у найдосвідченішого хірурна. Післяопераційні рубці можуть бути більш виражені і деформувати контури губки.

Протоколи операцій у Центрі повністю відповідають сучасним світовим тенденціям надання допомоги дітям з вродженими вадами обличчя:

• Однобічна хейлоринопластика – у 3-4 місяців

• Двобічна хейлоринопластика – у 4-6 місяців

Перевірено мамами і татами, які обирають для своєї малечі лише найкраще!

Звертайтесь в «Охматдит» та будьте здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *