Всесвітньовідомі отохірурги разом із керівником Клініки хірургії голови та шиї львівського “Охматдиту” Федором Юрочко подарували слух трьом діткам

В лікарні розпочала роботу Програма слухових імплантів. Для допомоги у проведенні кохлеарних імплантацій до дитячої лікарні “Охматдит” приїхали відомі ЛОРи із Польщі та Бельгії: один з найбільш відомих отохірургів у світі професор Анджей Жаровський – керівник Клініки оториноларингології в Антверпені (Бельгія), професор Юзеф Мєжвінський – керівник Клініки дитячої оториноларингології в Бидгощі (Польща) та професор Марцін Шиманський із Клініки оториноларингологї в Любліні (Польща). До слова, професори Мєжвінський і Шиманський – одні з найкращих отохірургів Центральної та Східної Європи.

Разом із командою оториноларингологів лікарні на чолі із Федором Юрочком було виконано три операції кохлеарної імплантації. Дітки, яким зробили імплантацію родом зі Львова, Львівської області та Закарпаття. Операції провели безкоштовно.

«Це епохальна подія не лише для нашої Клініки та лікарні, а і для всієї Львівщини і заходу України. Ще у 2012 році професор Юзеф Мєжвінський сказав, що мріє, щоб у львівському «Охматдиті» встановлювали кохлеарні імпланти. Але, щоб це робити, повинна бути цілісна Програма, яка має мати «руки і ноги». Тобто, це не тільки операція. А весь шлях – від виявлення і остаточної діагностики слуху, до операції і потім активної тривалої реабілітації. І така Програма зараз створена у нашій обласній, дитячій лікарні», – сказав керівник Клініки хірургії голови та шиї львівського “Охматдиту” Федір Юрочко.

Імпланти лікарні подарувала американська компанія «Advanced Bionics», яка виробляє такі медичні пристрої. Ціна одного такого кохлеарного імпланта сягає до 25 тисяч доларів.

«Один із натхненників створення Програми слухових імплантів у нашому дитячому шпиталі – це професор Анджей Жаровський. Він казав, що Львів має великі переваги для створення такої Програми, бо розташований далеко від лінії активних бойових дій. Відтак, наближає таку допомогу дітям із заходу України та може покрити територіально цю частину країни для допомоги діткам, які потребують кохлеарної імплантації”, – додав керівник клініки Федір Юрочко.

«Ми сьогодні засвідчуємо останній етап створення центру слухопротезування у західному регіоні, у нашій клініці. На жаль, для воюючої держави кохлеарні імпланти дуже дороге «задоволення», але ми надіємося, що будемо включені у державу програму. Бо як писав Антуан де Сент-Екзюпері у «Маленькому принці»: всі скарби світу не вартують однієї сльози дитини. Тому ми робимо ці всі речі аби українські діти менше плакали», – сказав директор підприємства Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» Дмитро Квіт.

Віримо, що ці імплантації є першим вагомим кроком, який матиме подальший розвиток і ми зможемо допомагати дітям із проблемами слуху найсучаснішим способом!

Фотозйомка проведена за сприяння Опікунської ради «Охматдит». Дякуємо фотографу Віктору Москалюку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *