В “Охматдиті” виходили передчасну народжену дівчинку вагою всього 700 грам із некротизуючим ентероколітом (НЕК)

Сімʼя зі Львова. Єва народилася на 26 тижні вагітності мами із вагою 700 грам в одному із пологових міста Львова. На 28 день життя поступила до нашого шпиталю.

У малятка діагностували некротизуючий ентероколіт (НЕК), який вдалося вилікувати медикаментозно, без оперативного втручання.

Некротизуючий ентероколіт – це захворювання, яке виникає внаслідок тяжкого ураження незрілого кишечника, яке спричинюється поєднаною дією кількох потенційно шкідливих чинників. НЕК є найбільш поширеним захворюванням шлунково-кишкового тракту. Через кілька годин після появи перших клінічних симптомів захворювання може швидко прогресувати з розвитком некрозу кишечника, шоку і смерті.

“Була і пневмонія. Єва довший час знаходилася на штучній вентиляції легень. Не харчувалася два тижні, була на повному парантеральному харчуванні, за нею також постійно спостерігали хірурги”, – розповіла завідувач відділення анестезіології та інтесивної терапії Галина Заремба.

“Я у максимальному захваті від Галини Петрівни. Я таких лікарів ще не зустрічала. Вона дуже крутий спеціаліст і дуже турботлива, як людина. У лікарні дуже кваліфікований і уважний персонал. Під керівництвом Галини Заремби донечка одужала, почала набирати вагу, бо деякий час вага стояла. Далі ми були у відділені постінтесивної терапії. Нам приділили дуже багато часу, дуже дякую Христині Зелізній за лікування, турботу та допомогу. Дуже хороша лікарка. Вона нам дуже допомогла. Здоровʼя донечки – це все турбота і увага лікарів «Охматдиту». Зараз вага Єви 3700 кг», – розповіла мама дівчинки Єви Вікторія.

Після лікування та реабілітації лікар-офтальмолог Наталія Гудима провела дівчинці лазерну корекцію ретинопатії. Усе пройшло успішно!

Бажаємо Єві міцного здоровʼя!

На фото Єва від народження до моменту виписки із нашої лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *