В “Охматдиті” з’явився пристрій віртуальної присутності лікаря біля пацієнта «TelaDoc Lite v.4.б»

Щелепно-лицевий хірург, доцент ЛНМУ Христина Погранична та доцент ЛНМУ Володимир Міщук вже провели першу консультацію через пристрій та обговорили клінічний випадок нашої маленької пацієнтки – 2-місячної дівчинки із важкою формою синдрому Пʼєра Робена.

Таке обладнання нашій дитячій лікарні надала німецька клініка “Шаріте”, що розташована у Берліні.

У період воєнного стану в Україні виникли обставини, які обмежують можливість надання медичних послуг. Відтак, таку ситуацію рятує апарат віртуальної присутності лікаря біля пацієнта. Саме телекомунікаційні інструменти в медицині, особливо в умовах військового стану, можуть забезпечити оперативний, безпечний та захищений спосіб комунікації між закладами охорони здоров’я, лікарями та іншими медичними працівниками для забезпечення належного надання медичних послуг пацієнтам при ушкодженнях, пораненнях та інших станах.

“Клініка хотіла допомогти Україні у час війни та підтримати у скрутний час для надання консультативної допомоги і організації лікування”, – розповів фахівець із впровадження телемедицини в Україні проєкту LHSS Ukraine Богдан Кізюн (Богдан Кізюн).

Дякуємо клініці «Шаріте» за такий пристрій для нашої лікарні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *