В “Охматдиті” прооперували 11-річного вихованця інтернату Ярослава із надскладною вадою – розщілиною піднебіння, якому було складно, навіть, вимовляти звуки

Хлопчик навчається у школі – інтернаті. Потрапив до “Охматдиту” із діагнозом: дефект піднебіння, який виник після першої операції. Окрім складності вимови – у хлопчика була гугнявість (акустичний ефект, який виникає за умови порушення носового дихання). Як наслідок, складна соціалізація через психологічний дискомфорт у середовищі дітей.

“Оскільки він не міг жити вдома через складні життєві обставини, ймовірно, його життя в інтернаті було не простим. Він міг не отримувати спеціального догляду при такій ваді. Це все також впливає на психомоторний розвиток”, – розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

В операційній працювали: щелепно-лицеві хірурги Христина Погранична та Роман Огоновський, завідувач реанімаційного відділення Віра Приймакова.

“Це складна операція, бо там вже були сформовані рубці, які є нееластичними та не рухомими. Будь-які подальші оперативні втручання є відповідно складніші. Але операція пройшла успішно. Окремо хочу подякувати соціальній психологині Ярослава – Аліні. Вона дуже дбала про його побут і післяопераційний період. Домовилася за спеціальне харчування та дієту – це м’яка, рідка їжа і водночас висококалорійна для швидкого відновлення”, – зазначила Христина Погранична.

Бажаємо хлопчику якнайшвидшого відновлення та міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *