В “Охматдиті” після реконструкції відкрили Клініку реабілітації дітей

В ході реконструкції до існуючих приміщень додатково облаштували зал ерготерапії, зали фізичної терапії та сенсорно-моторного розвитку, кабінети терапевта мови та мовлення, психолога та асистивних технологій. Також окремо створено навчальну санітарну кімнату з душем, умивальником та санвузлом для навчання самообслуговуванню дітей із порушеннями мобільності.

В Клініці реабілітації дітей застосовують тільки доказові сучасні методи реабілітації. Відтак, в кабінеті ерготерапевта будуть не тільки професійні засоби оцінки та терапії, які тренують дрібну моторику, а й функціональна кухня зі зручностями для діток із обмеженими можливостями. Крім цього, будуть використовуватися такі психотерапевтичні методи роботи із дітьми, як пісочна терапія, музикотерапія. Терапія мови і мовлення буде проводитися в оновленому приміщенні, де є усі необхідні засоби для надання якісної послуги.

“Це дуже круто, що нам вдалося відкрити сучасний реабілітаційний центр, де є можливість застосовувати сучасні реабілітаційні методики. Активні, а не пасивні. Це важливо. У нас працює мультидисциплінарна команда, яка обстежує дітей, тоді проводить командні обговорення і опісля вже створюємо індивідуальну програму реабілітації з чітко визначеними цілями реабілітації. Також у цей процес ми активно залучаємо батьків і родини дітей. Адже, після наших занять батьки повинні продовжувати рекомендовані заняття з дітками. Це робота 24\7, аби був максимальний результат”, – розповіла керівник Клініки реабілітації дітей Оксана Гдиря.

“Цей проект подарував нашим маленьким пацієнтам нову якість лікування. Адже, клініка надасть повний цикл надання медичної допомоги: гостра, підгостра, амбулаторна і хронічна реабілітація. Це є дуже необхідним для наших дітей”, – зазначив директор підприємства Львівська обласна клінічна дитяча лікарня “Охматдит” Дмитро Квіт.

Реконструкцію вдалося здійснити завдяки фінансовій підтримці благодійної організації CNEWA та за сприяння Українського католицького університету, Львівської обласної військової адміністрації та особисто голови Максима Козицького. Загалом, це 3 млн гривень включно із реабілітаційним обладнанням. Дякуємо за Вашу увагу до лікарні та допомогу!

Також дякуємо за допомогу в облаштуванні клініки: Опікунській раді “Охматдит”, зокрема опікуну Тарасу Юринцу за меблі та стильовий підйомник для реабілітації та благодійному фонду “Святої Марії-Магдалини”: співзасновниці фонду Іванні Михайлишин і художниці Олені Жеребецькій за малюнки на стінах клініки.

Нагадаємо, що від початку 2023 року шпиталь “Охматдит” працює за трьома реабілітаційними пакетами НСЗУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *