В “Охматдит” приїхав провідний американський хірург Крейг Хобар для проведення операцій і консультацій

Крейг Хобар – провідний американський краніо-фаціальний хірург, який спеціалізується на вроджених вадах обличчя (розщілини губи та піднебіння, вроджених та набутих деформаціях лицевого скелету).

Усього 3 дні – 12, 13 і 14 червня – триватиме візит доктора Хобара. Цього разу він з колегами з Міжрегіонального Центру дитячої щелепно-лицевої хірургії на базі “Охматдиту” проведе чимало роботи.

У програмі візиту – консультації та операції для пацієнтів, лікування яких розпочали у попередні рази і передбачає етапне виправлення вад верхньої щелепи. Так, ми не залишили на пів дороги наших пацієнтів і продовжуємо шлях до одужання і нової якості життя разом.

“З американським колегою у нас заплановані реконструктивні операції у зовсім маленьких та старших пацієнтів з вродженими і набутими вадами обличчя. Також буде декілька хірургічних втручань з приводу рідкісних і надскладних незрощень піднебіння”, – розповідає щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Географія запису до наших хірургів – уся Україна. Для прикладу, 8-місячна пацієнтка зі складною вадою і супутніми патологіями аж із Сумської області. Просто з-під російського кордону!

Цього разу доктор Крейг приїхав зі своїм онуком Ноа. Він – майбутній медик і хоче дізнатися більше, як працюють українські лікарі, адже багато чув про їх перемоги.

“Я знаю, що йому буде приємно поспілкуватися зі своїми українськими однолітками, студентами-медиками і якомога більше дізнатися про Україну”, – каже доктор Хобар.

До речі, доктор Хобар має українське коріння. Його дідусь виїхав з України у 20-их роках минулого століття. Це нам вдалося з’ясувати спільними зусиллями.

Після операцій у нашому Центрі Ноа планує відвідати анатомічний і паталогоанатомічний музей Львівського медичного університету.

Друзі! Не засмучуйтеся, якщо вам не вдалося потрапити до доктора Хобара цього разу. Уже зовсім скоро ми плануємо нову масштабну місію з американськими колегами. Стежте за нашими анонсами аби не пропустити запис!

Нагадаємо, Крейг Хобар є засновником і медичним директором LEAP Global Missions. LEAP був запланований як єдина місійна поїздка в 1991 році, з часом вона виросла в організацію, яка більше 30 років надає безкоштовну допомогу людям, які потребували реконструктивної хірургії. Це майже 10 тисяч пацієнтів у більш ніж 20 країнах світу.

Доктор Хобар працював керівником відділення черепно-лицевої хірургії в Дитячому медичному центрі Далласа, доцентом пластичної хірургії в Південно-західному університеті Техасу і директором міжнародної черепно-лицевої хірургії в дитячій лікарні Medical City у Далласі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *