«Дітям навіть було складно відкрити рот»: отоларингологи Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» успішно вилікували грізне ускладнення, одним із симптомів якого є сильний біль у горлі.

▫️До Клініки голови та шиї з різницею в кілька годин звернулись 2 пацієнти зі скаргами на сильний біль в горлі, неможливість відкрити рот та важкість при ковтанні. Спрацював, так званий, неписаний медичний закон «парних випадків».

▫️Це такий термін, який використовують лікарі у своїй практиці. Коли на прийом, приблизно в один і той самий час, звертаються два пацієнти з однаковими скаргами чи хворобами

▫️При огляді дітей було діагностовано паратонзилярний абсцес – це гнійне розплавлення м’яких тканин, що оточують піднебінні мигдалики. Стан небезпечний і має низку грізних ускладнень та тяжких для пацієнта наслідків.

▫️Якщо на цій стадії не розкрити абсцес горла, гнійне запалення поширюється на більш глибокі тканини шиї або грудної клітки. Тому дуже важливо надати пацієнту невідкладну допомогу і розкрити абсцес.

▫️Пацієнтам було проведено оперативне втручання – розкриття та дренування паратонзилярного абсцесу. Під час втручання отримано до 20 мл гною в кожного пацієнта

▫️Одразу після операції пацієнти відчули полегшення та змогли навіть поїсти, оскільки до того це було неможливо.

▫️Завдяки вчасному зверненню наші фахівці швидко надали висококваліфіковану допомогу пацієнтам.

💭 «Дуже сподобалося ставлення лікарів, вони дуже приємні. Реабілітаційний період теж повністю пройшов у супроводі спеціалістів, відповідали на усі питання. Дуже рада, що у медицині є зрушення», – сказала Олена, мама Яреми.

💭 «Дуже позитивні враження, ввічливі, уважні лікарі, все дуже сподобалося на 200 %, потрапили до «Охматдиту» по рекомендації і дуже задоволені», – сказав тато Діани Віталій.

▫️❗️Тож, шановні батьки, не зволікайте зі зверненням до лікаря при таких симптомах.

▫️✅ Наголошуємо, Клініка хірургії голови та шиї Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» працює цілодобово 24/7.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *