“За місяць результат більший, ніж за рік”: 2-річна дівчинка почала робити перші кроки завдяки реабілітації

У 2-річної Вероніки церебральний параліч. Це ураження центральної нервової системи, яке відбулося у перинатальному періоді. Пологи у мами дівчинки були передчасні та складні.

Коли батьки дівчинки звернулися до лікарів “Охматдиту” вона не ходила. Масажі, які робили дитині не давали результату. Всього за місяць реабілітації в “Охматдиті” Вероніка почала робити свої перші кроки.

“Вони звернулися ще вчасно. Ми підібрали їй вертикалізатор враховуючи її ортопедичні проблеми, де є можливість розведення ніжок. Це важливо для подальшої профілактики підвивиху. На жаль, до того, як вони звернулися до нас, то використовували лише пасивні методи лікування – масаж. Але це не має доказових переваг для дітей із таким діагнозом. В таких випадках потрібні активні методи реабілітації”, – розповіла керівник Клініки реабілітації “Охматдиту” Оксана Гдиря.

За місяць постійної праці у клініці реабілітації дівчинка вже почала робити перші кроки.

“Потрапивши саме до фахівців “Охматдиту” – дитина почала робити перші кроки. Для мене це велике щастя! Нам після першого прийому порадили, що робити. Направили до ортопеда, де виявили проблему із кульшовим суглобом. Якщо порівняти місяць тому яка була ситуація і яка зараз – то є велика різниця. Кожному кроку дитини я тішуся. Рада, що ми потрапили сюди. Дитина від реабілітологів просто у захваті. З радістю йде до них на заняття. Вони з нею бавляться і водночас працюють. Також мене навчили, що я маю вдома робити аби реабілітація відбувалася щодня”, – розповіла мама Вероніки Софія.

Бажаємо дівчинці міцного здоров’я та успіхів у подальшій реабілітації!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *