«Зі слуховим апаратом розмовляти так і не почав»: отохірурги нашого Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» виконали кохлеарну імплантацію 3-річному хлопчику.

Сімʼя з Червонограда Львівської області. Про те, що дитина недочуває батьки звернули увагу вже ближче до 2-ох років. Коли ж Матвійку було 2,5 роки лікарі остаточно підтвердили батькам, що він майже зовсім не чує. Діагноз – двобічна нейросенсорна, приглухуватість глибокого ступеня.

Про можливість такого втручання у нашому Центрі мама хлопчика дізналась із наших соцмереж і одразу звернулась на консультацію та огляд. Оскільки, хлопчик майже рік проходив із слуховим апаратом без покращень (дитина не почала розмовляти) – було вирішено, що Матвій підходить для кохлеарної імплантації.

«Ми щотижня їздили до сурдопедагога на заняття. Ніби дещо реагував на звуки в слуховому апараті. Але по факту говорити він так і не почав. Ми були готові, що якщо Матвійко не почне розмовляти, то треба буде робити операційне втручання. Ми в лікарні вперше і дуже задоволені Центром, лікарнею, все подобається. Операція пройшла прекрасно», – розповіла мама хлопчика Софія.

«Матвій невдовзі буде чути і почне говорити. Ми віримо в нього», – додав керівник Клініки голови та шиї нашого Центру Федір Юрочко (Fedir Yurochko).

За місяць відбудеться підключення зовнішньої частинм імплантів і прооперовані діти зможуть почути свої перші звуки у житті!

Імпланти – від американського виробника «Advanced Bionics» (Advanced Bionics), який подарував їх українським дітям. Ці пристрої дороговартісні, проте для дітей операція повністю безкоштовна.

✍️ Якщо Ваша дитина має проблеми зі слухом – звертайтеся до Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит”. Напишіть нам у соцмережах в приватні повідомлення (вкажіть свій контактний номер телефону та діагноз/скарги дитини).

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію до лікарів нашого Центру: 067 760 00 31.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *