Керівництво Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» взяло участь у конгресі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб і MEDcongress «Відновити людину – людина відновить все».

Зокрема, в.о. генерального директора Центру Роман Кізима став спікером на панельній дискусії про «здорове робоче місце».

«Здорове робоче місце це в першу чергу, здорові фізично працівники, які здатні виконувати свої обов’язки. В іншому сенсі – це правильний розподіл навантаження. І також більш глибше поняття – здоровий мікроклімат у колективі та ментальне здоровʼя. Працівник має розуміти, що робить щось важливе і несе певну місію», – наголосив Роман Кізима.

Загалом, говорили про громадське здоровʼя в усіх сферах життя та діяльності громади, працівника у закладах охорони здоровʼя, закладах освіти, на підприємствах та ментальне здоровʼя, як ключ до «громадського здоровʼя» нації.

Запобігання розвитку хвороб і контроль над ними передбачені угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Закон гарантує кожній людині безпечні для здоров’я і життя харчові продукти, питну воду, довкілля, умови праці, навчання, виховання, побуту, дозвілля, відпочинку. Водночас він зобов’язує громадян піклуватися про своє здоров’я, здоров’я і гігієнічне виховання дітей; не шкодити здоров’ю інших тощо.

Нагадаємо, 1 жовтня 2023 увійшов в дію Закон України від 06.09.2022 р. № 2573 «Про систему громадського здоров’я», який набув чинності 1 жовтня 2022 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *