Кожна дитина сьогодні живе у стані стресу!

Стрес, практично, став невидимим супутником нашого життя. Багато дітей, ще з часів ковіду, не говорячи вже про війну, взагалі не памʼятають, яке життя було до цього всього.

Стрес неминуче впливає на психіку дитини. Але цей вплив є дуже індивідуальний. Одні діти швидко пристосовуються до нових обставин, інші – не можуть собі дати раду з простими речима.

То ж як дізнатись, чи ваша дитина переживає стрес та потерпає від нього ❓

🔎 Можете звернути увагу на наступні прояви:

1. Погано спить.

2. Не хоче їсти.

3. Погіршується памʼять.

4. Розгублена, важко зосередитись.

5. Агресивність, нервозність, « зривається» без причини на близьких.

6. Або – мовчить, « занурилась у себе».

7. Постійно хоче солодкого.

8. Часто через дрібниці свариться з друзями.

9. Конфлікти з вчителями у школі.

10. Швидко втомлюється.

Як собі дати раду❓Що робити❓

Памʼятаємо, що позитивні емоції поступово витісняють негативні. Якщо життя дитини часто наповнювати приємними фактами – рівень стресу знизиться.

💬 «Дуже допомагає переключатись з однієї активності на іншу. Наприклад, малювати для себе, слухати музику, спорт, прогулянки. Це дуже прості речі, але вони мають великий вплив на здоровʼя дитини», – наголошує психолог нашого Центру Христина Богатирьова.

Чого робити не варто❓

Заспокоюватись через гаджети або через покупки. Коли в дитини справи йдуть не дуже добре, батькам часто хочеться щось купити дитині, щоб її заспокоїти. Але, як тільки вони купили їй певну річ – дитина відразу втрачає до неї інтерес і потребує чогось іншого. І далі отримаєте замкнуте коло – чим більше покупок, тим гірші справи.

✅ Вчіться бути толерантними до стресу ваших дітей і тоді діти будуть мати опірність до зовнішніх чинників, які «вибивають їм ґрунт з-під ніг».

🟨 У нашому Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» є чудові фахівці – психологи, тож якщо вас турбують будь-які прояви стресу у вашої дитини – звертайтеся! Наші спеціалісти вам усе підкажуть та допоможуть!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

🔗 Наша сторінка у «Instagram» – https://www.instagram.com/ohmatdyt.lviv…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *