Кохлеарний імплант, як подарунок на день народження: Одрія із Закарпаття отримала слух

Одрія – із двійні, народилася передчасно, на 25 тижні вагітності мами, із вагою 550 грам. Це одна з найменших дітей в Україні, які виходжені від народження з надзвичайно низькою вагою. На жаль, друга дитина прожила лише 4 тижні. А Одрія була 37 днів у реанімації на штучній вентиляції легень. Далі пройшла ще тривалу реабілітацію. У 2 рочки мама помітила, що дитина видає мало звуків, а потім реакції на звуки не стало зовсім. Тож одразу звернулася до лікарів. Тоді медики і виявили втрату слуху.

“Доньці поставили слуховий апарат, який вона носила рік. Але з ними вона чула мало. Хоча й почала трохи говорити складами. Я шукала лікарів, які б могли допомогти дитині. Моя знайома із Закарпаття розповіла про досвід лікування своєї дитини в “Охматдиті”, вона була дуже задоволена. Тому порадила мені вашу клініку. І таким чином я дізналася про можливість кохлеарної імплантації. Перед операцією було так тривожно. Вона тривала 3 години. Але усе пройшло добре. На другий день після втручання Одрія вже бігала по відділенні і бавилася”, – розповіла мама дівчинки Іветта.

Далі на дитину чекає ще тривала реабілітація та вивчення навколишнього світу звуків по-новому!

13 червня дівчинці виповнилося 4 рочки! Вітаємо Одрію! Бажаємо якнайшвидшого відновлення та міцного здоров’я!

Нагадаємо, всесвітньовідомі отохірурги із Польщі та Бельгії разом із керівником Клініки отоларингології – хірургії голови та шиї львівського “Охматдиту” Федором Юрочко подарували слух трьом діткам. В лікарні розпочала роботу Програма слухових імплантів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *