Львівська дитяча лікарня «Охматдит» розпочала перемовини щодо співпраці із французькою клінікою «Hospital Necker»

До “Охматдиту” завітали представники дитячої французької лікарні, зокрема щелепно-лицевий хірург Роман Консарі (Roman Hossein Khonsari).

Зустріч була плідною! Обговорили можливість майбутньої співпраці між двома клініками та обмін досвідом. Зокрема, стажування та інтерактивні дискусії у рамках телемедицини.

“Хочемо налагодити контакт між нашими шпиталями, реалізувати партнерські відносини. Наші лікарі будуть навчатися у парижській клініці, натомість колеги з Франції будуть приїжджати до нас та навчатися на базі нашої лікарні. Такий обмін досвідом між двома потужними, дитячими лікарнями”, – наголосив медичний директор з хірургічної роботи Львівської обласної дитячої клінічної лікарні “Охматдит” Богдан Мальований.

Французький професор ознайомився із роботою наших відділень. Зокрема, відзначив та похвалив працю наших хірургів у Центрі лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

“Зосередилися на обговоренні деталей подальшої співпраці. Зокрема, щодо лікування і введення хворих з рідкісними синдромами: Пʼєра-Робена, Крузо, Тріччера-Колінза та інших. Також встигли оглянути та проконсультувати декількох пацієнтів”, – розповів керівник Центру лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння, професор, щелепно-лицевий хірург Роман Огоновський.

“Оглянули хлопчика, який 2 роки тому отримав травму у ДТП. У нього були діагностовані переломи суглобових відростків. На жаль, він був у важкому стані і йому первинно не змогли допомогти. Внаслідок цього у нього утворився анкілоз скореневого-нижньощелепного суглоба і контрактура нижньої щелепи. Тобто, обмежене відкривання рота. Він лише на максимум пів сантиметра може відкрити ротик. Професор з Парижу оглянув пацієнта та підтвердив наш план операції”, – розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

До слова, лікарня “Hоpital Necker” – це один з найстаріших медичних закладів для дітей у Європі.

Нагадаємо, нещодавно Міністри охорони здоров’я України та Франції Віктор Ляшко і Франсуа Брон підписали декларацію про співпрацю двох відомств. Міністри окреслили перші пріоритетні напрямки співпраці, серед яких — підтримка інтеграції України в охорону здоров’я Європейського Союзу, зокрема участь України у спільних європейських подіях і програмах, що підтримують громадське здоров’я, та налагодження регулярного діалогу щодо перспективи вступу України в ЄС.

Підписання декларації відбулося у спеціалізованій клініці протезування й реабілітації Superhumans Center, що відкрилася на Львівщині.

Дякуємо за допомогу і підтримку голові Львівської обласної військової адміністрації Максиму Козицькому та медичному директору «Superhumans Center” Андрію Віленському.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *