Лікарі відділення реанімації та постінтенсивної терапії Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” успішно виходили двійнят з гіпоксично-ішемічною енцефалопатією.

Ми Вам обіцяли розповісти про двійнят та близнюків, які майже одночасно потрапили до нашого шпиталю. Перша історія вже сьогодні.

Гіпоксично-ішемічна енцефалопатія (ГІЕ) є одним із найпоширеніших та серйозних неврологічних ускладнень, що виникають у новонароджених та дітей раннього віку.

Сім’я із Дрогобича. Даміан і Давид- двійнята. Хлопчики народилися передчасно, на 36 тижні вагітності мами, для якої це вже треті пологи. Малюки поступили до нашого Центру на наступний день після народження із пологового з гіпоксично-ішемічною енцифалопатією, інфекцією, специфічною для перинатального періоду, гемолітичною хворобою новонароджених та низькою масою при народженні. Вага при поступлені у Даміана – 1,780 кг, а у Давида – 2,290 кг.

Малятка отримували антибіотикотерапію та інфузійну терапію. А ще фототерапію. У нашому шпиталі (у відділенні реанімації та пост інтенсивної терапії) хлопчики пробули два тижні. І успішно виписані додому із вагою 2100 кг у Даміана та 2600 кг у Давида.

За місяць батьки з малюками мають знову приїхати до Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” до Катамнестичного кабінету для повного обстеження, консультацій усіх фахівців та УЗД.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *