Лікарі «Охматдиту» приєдналися до місії хірургів США у Зімбабве!

Щелепно-лицева хірургиня Міжрегіонального центру лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння «Охматдиту» Христина Погранична і завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії “Охматдиту” Віра Приймакова з колегами зі США і Мексики допомагають тутешнім діткам зі складними вадами щелепно-лицевої ділянки.

Ми вже звикли, що провідні експерти їдуть до Львова і тут допомагають нашим українцям. Але українці теж мають крутих лікарів! Вперше американські хірурги запросили до хірургічної місії у Зімбабве українських лікарок зі Львова!

Пам’ятаєте фантастичні операції, які виконувала Христина Погранична з колегами зі США Стівеном Ортеном і Крейгом Хобаром? Надскладні вроджені вади, великі дефекти після онкологічних операцій, судинні мальформації – для цієї команди не було складних завдань, вони ефективно використовували найсучасніші методики для допомоги українцям.

Американські хірурги високо оцінили роботу щелепно-лицевих хірургів і анестезіологів зі Львова і покликали їх у спільну місію для допомоги діткам у Зімбабве.

Тепер разом з командою медиків зі США наша Христина Погранична і Віра Приймакова вирушили у Хараре – столицю Зімбабве, щоб допомагати дітям зі складними вадами обличчя.

Цього року до команди місії вперше запросили українок. До речі, наша Христина Романівна – єдина жінка-хірург у команді. Відтак, хірургиня стала послом медичної місії LEAP Global Missions у Зімбабве!

Загалом, працює 5 хірургів зі США, Мексики і України. Уже в перший день місії у центральній лікарні Саллі Мугабе (Sally Mugabe Central Hospital) лікарям вдалося оглянути близько 100 пацієнтів, 60 з них уже записали на операції і у перший день відбулося вже 12 операцій!

Такі місії для зімбабвійців, які потребують сучасного лікування складних вад і не можуть отримати такої допомоги вдома, наші друзі зі США організовують з 2009 року. Провідні пластичні і реконструктивні хірурги зі США їдуть у Зімбабве з короткими хірургічними місіями. Поїздку у Зімбабве LEAP Global Missions організовує у партнерстві з Celebration Health and Ministries, Центральною лікарнею Саллі Мугабе, Міністерствами охорони здоров’я та захисту дітей Зімбабве і кафедрою хірургії і стоматології Університету Зімбабве.

Нагадаємо, LEAP Global Missions є некомерційною організацією, базується в Далласі, штат Техас (США). LEAP покращує життя людей у всьому світі шляхом надання спеціалізованої медико-хірургічної допомоги. З 1991-ого команда LEAP Global Missions провела понад 10 000 безкоштовних операцій для людей з усього світу, в тому числі з України.

Місія триватиме до 23 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *