“Мистецтво – зброя проти стресу”: у Центрі дитячої медицини, лікарні “Охматдит” провели арт-терапевтичний майстер-клас для маленьких пацієнтів.

🔎 Арт-заняття з дітками та їх мамами провела художниця Наталія Павлюк та її донька Юстина Павлюк.

💬“Відчуття були однаково неймовірні як у малечі так і в мам. Через мистецтво ще раз переживається подія і знімається біль. Оце занурення у творчість дає забуття, змиваючи дійсність болю, страху, відчаю. Все це бере на себе папір і доносить слід цього іншим, долаючи травму”, – наголосила Наталія Павлюк.

💬“Крім позитивних емоцій – малювання дає можливість вдосконалювати дрібну моторику дітей, яка є рушієм розвитку та прогресу. Відчуття кольору у поєднанні з роботою пальчиків допомагає створювати нові нейронні звʼязки у мозку. Те, що діти роблять, чують, бачать, відчувають на дотик та запах чи смак – буквально фізично змінює ландшафт нервової системи дитини. Нові нейронні звʼязки дають можливість «обходити стрес» іншою дорогою, мати план «Б» або знайти інший вихід з ситуації”, – розповіла психолог нашого Центру Христина Богатирьова (Khrystyna Bohatyrova).

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

🔗 Наша сторінка у «Instagram» – https://www.instagram.com/ohmatdyt.lviv…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *