«Набряк спереду вуха від отиту буває дуже рідко»: команда лікарів нашого шпиталю успішно прооперували 4-річного Андрійка з рідкісним ускладненням мастоїдиту.

▫️Сім’я з Пустомитівського району Львівської області. Андрійку 4 рочи. Почалося все із симптом запалення вуха, далі з’явився набряк зверху, спереду вуха та біля ока. А також з’явився також невеликий синець. Батьки звернулися до медиків. Сімейний лікар одразу направив дитину до львівського «Охматдиту».

▫️Команда лікарів нашого шпиталю зробила дитині усі необхідні обстеження і аналізи, а також встановила діагноз – зигоматицит.

▫️Це атипова форма мастоїдиту, внутрішньоскроневе ускладнення гострого середнього отиту, запальний процес у виличному відростку скроневої кістки з деструкцією кістки такортикального шару, проникненням гною під періост та формуванням абсцесу.

▫️Фахівці нашого Центру прооперували дитину з мікроскопом та вушним хірургічним бором. Лікарі «розчистили» соскоподібний та виличний відросток, здренували усі порожнини середнього вуха. Втручання пройшло успішно!

▫️ «Набряк спереду вуха від отиту буває дуже рідко. І це дуже часто вводить в оману медиків, які з цим не стикаються і думають про такі діагнози, як паротит, свинка чи запалення жувального суглоба. Це дуже рідкісне ускладнення. За 2023 рік це другий такий випадок у нашій лікарні», – розповів керівник Клініки голови та шиї Федір Юрочко.

▫️На фото 4-річний Андрійко та його мама Христина.

▫️Бажаємо хлопчику міцного здоровʼя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *