Наші лікарі виходили передчасно народженого хлопчика із вродженою пневмонією.

Сім’я із Бродівського району Львівської області. Для мами хлопчика це вже 5-ті пологи. Олексій народився на 35 тижні вагітності з вагою 2400 грам. Навколоплідні води були меконіальні, що свідчить про перенесену інфекцію під час вагітності. Дитина народилась з вираженою дихальною недостатністю, неврологічною симптоматикою, що вимагало проведення респіраторної підтримки.

Лікарі з районного пологового прийняли правильне рішення і транспортною бригадою в умовах реанімобіля дитину доставили у наше відділення реанімації новонароджених у важкому стані з дихальними і неврологічними розладами.

Лікарі відділення реанімації та постінтенсивної терапії нашого Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” провели малятку усі необхідні обстеження та аналізи. На основі усіх обстежень і лабораторних показників поставлений основний діагноз – вроджена пневмонія та недоношеність.

Лікування було тривалим, малюк був на апараті ШВЛ, медики підбирали режим вентиляції. Була задіяна антибактеріальна терапія. Поступово дитині ставало краще – відновилось самостійне дихання, зменшились запальні явища, стабілізувались аналізи. Також було відновлено грудне годування.

За час перебування та лікування у нашому шпиталі дитину змогли вивести із важкого стану та вилікувати пневмонію.

Дитина вже виписана із Центру дитячої медицини додому. І у подальшому буде під постійним спостереженням фахівців “Охматдиту”.

Бажаємо Олексію міцного здоровʼя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *