Наші лікарі – кардіолог Ольга Куриляк та анестезіолог, завідувачка відділення Галина Заремба разом з головою Опікунської ради нашого шпиталю, лікарем-педіатром, кардіологом Андріаною Мальською вже більше тижня перебувають у Мюнхенському центрі серця.

Це відбувається у рамках проекту розвитку дитячої кардіології у Західній Україні – між німецьким кардіологічним центром у Мюнхені та нашим Центром дитячої медицини, лікарні «Охматдит» у Львові.

Йдеться про грант на 200000 євро, який включає місячне навчання та проживання у Мюнхені для 9-ти лікарів та закупівля найсучаснішого обладнання для обох клінік, підписання меморандуму та подальша плідна спіпраця заради маленьких сердець пацієнтів.

«Щоб грант мав більші шанси на виграш і більший імпакт, ми долучили до проекту ще відділення дитячої кардіохірургії на чолі із Олександром Ячником з дитячої лікарні Святого Миколая і амбітно його назвали «розвиток дитячої кардіології та кардіохірургії у Львівській області. Загалом, ми тут на місяць. Галина Заремба у відділенні анестезіології, а ми з Олею Куриляк у відділенні електрофізіології – поглиблюємо знання із аритмій у дітей та маємо можливість наочно бачити, як їм проводять абляцію і наскільки це ефективний метод для лікування вроджених аномалій провідних шляхів», – розповіла голова Опікунської ради Андріана Мальська.

Втілення у життя цього проекту не було б можливим без допомоги та праці опікунки нашого шпиталю Тетяни Балашової, яка все організувала. А також асоціації «Hope – we help children». Дякуємо!

Також дякуємо усім дотичним. Адже даний проект здійснюється за фінансової підтрики програми «Klinikpartnerschaften» на замовлення Федерального міністерства екномічного співробітництва та розвитку Німеччини.

І дякуємо: Prof Dr Jürgen Hörer, Dr Julie Cleziou, Dr Markus Neuray, Dr Andreas Stein, Dr Marta Telishevska, Dr Eric Hahn, Zoia Filipovaта, Didevych Yuriy!

Вже згодом наші лікарі обіцяють поділитися враженнями від стажування у наступних дописах! Очікуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *