“Не міг навіть дихати носом”: хірурги “Охматдиту” прооперували 18-річного хлопця із розщілиною губи і піднебіння

Сім’я із Самбора. Костянтин народився із розщілиною губи і піднебіння. Це був дуже складний випадок. Був прооперований у надто ранньому віці. Судячи із того, що у хлопця були щільні і деформуючі рубці – операція була дуже травматичною. Щелепа перестала розвиватися. У 18-річного хлопця щелепа була розміру 5-річної дитини.

Також була спровокована деформація перегородки носа. Настільки, що Костянтин не міг дихати носом. Була і деформація зовнішнього носа.

Виправляти цю складну ситуацію взялися щелепно-лицеві хірурги “Охматдиту”. В операційній працювали: щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична і доктор Крейг Хобар.

“Під час першої операції у березні хлопцю зробили дистракцію верхньої щелепи. Вдалося на максимальну відстань витягнути верхню щелепу. Ми досягли прекрасного результату – півтори сантиметри. Це неможливо було зробити ортодонтично. Під час другої операції ми зняли дистрактор. Також зробили відкриту риносептопластику. Тобто, сформували перегородку носа і зовнішній ніс повністю”, – зазначила щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

“Результат блискавичний. Чесно, ми коли перший раз звернулися до “Охматдиту” просто за консультацією – я вже не вірила, що можна щось зробити. Дуже щаслива, що ми звернулися і наважилися. Бо ми багато куди зверталися. Ніде не могли допомогти. Це дуже складна операція. Дякувати Богу, що ми зустріли таких людей, як Христина Погранична і Андрій Міськів. Маємо надію, що далі все буде гаразд”, – поділилася мама Костянтина Марія.

Тепер Костянтин буде продовжувати лікування в ортодонта. Це дасть можливість збільшити верхню щелепу. За результатами реабілітації лікарі будуть визначати чи потрібна Костянтину додаткове оперативне втручання.

Бажаємо хлопцю міцного здоров’я та легкого відновлення!

На першому фото: щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична та мама Констянтина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *