“Не міг самостійно тримати голову та перевертатися»: у Клініці реабілітації дітей «Охматдиту» за один курс допомогли однорічному хлопчику досягти чудових результатів

Однорічний Назар друга дитина у сімʼї. Родина із Черкаської області. Після народження у хлопчика виявили гідроцефалію, розщілину твердого і мʼякого піднебіння, полідактилію та синдром Денді Уокера.

Операцію на розщілину твердого і мʼякого піднебіння хлопчику виконали щелепно-лицеві хірурги «Охматдиту» Христина Погранична та Роман Огоновський. А коли мама Назара Наталія побачила у соцмережі про відкриття Клініки реабілітації дітей в «Охматдиті» та успішні історії діток після курсу реабілітації одразу ж звернулася до нашого шпиталю знову. Адже на вік 1 рік і 4 місяці хлопчик не міг самостійно піднімати та тримати голову, перевертатися і сидіти.

«Синдром Денді Уокера досить рідко зустрічається. З частотою 1 випадок на 30 тисяч. Супроводжуються гідроцефалією і множними вадами розвитку. Під час першого заняття з Назаром – було видно колосальний результат. Він одразу почав сам перевертатися. З часом почав сидіти, поки що з опорою на руки, але в перспективі такі дітки можуть навіть ходити», – розповіла лікар фізичноі та реабілітаційноі медицини Марʼяна Пуківська.

Всього за 1 курс реабілітації, який тривав 3 тижні фахівці мультидисциплінарноі команди добилися блискавичних результатів. Хлопчик самостійно може тримати голову та перевертатися.

«Результат прекрасний! Він зараз бере сам іграшки в руки, грається ними. Тепер його можна легше носити на руках, бо сам голову тримає. Дуже задоволена! Фахівці чудові! Дуже їм дякую! До того нам у Черкаській області робили масажі, але це не давало жодного результату. А тут за кілька тижнів такий прогрес», – розповіла мама Назара Наталія.

У подальшому на Назара чекає ще не один курс реабілітації в «Охматдиті» на які Наталія із хлопчиком будуть приїжджати з Черкаської області. Також фізичні терапевти навчили маму дитини, як виконувати з хлопчиком вправи у домашніх умовах задля підтримування навиків.

Бажаємо Назару міцного здоровʼя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *