Операційна медсестра Галина Пришляк-Герасимович побувала на тижневому стажуванні у Франції з командою лікарів нашого Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит»: враження від поїздки.

Медсестра мала змогу побувати на оперативних втручаннях, зокрема на тих, які в Україні досить рідкісні. Також була на операціях з використанням хірургічної системи “da Vinci”. Це роботизована хірургічна система, яка використовує мінімально інвазивний хірургічний підхід.

“Мені також дуже сподобався підхід французьких медиків щодо психологічного сприйняття дитиною операційного втручання. Там дітки зі своєї палати до операційної їдуть на іграшковій машині. Для них це, як гра. Вони, навіть, не помічають, що приїхали у приміщення, де зараз їй будуть робити операцію, а батьки залишились очікувати в коридорі чи палаті. Таким чином, у дитини немає додаткового стресу”, – наголосила Галина Пришляк-Герасимович (Галя Пришляк Герасимович).

Нагадаємо, Галина з командою «Охматдиту» (Bohdan Malovanyy, Володимир Міщук, Христина Погранична) провела 7 днів у клініці Necker-Enfants Malades (Hôpital Necker-Enfants malades) – однієї з провідних дитячих лікарень у Європі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *