Осінь – пора застуд та блискавичних пневмоній!

Це період, коли у шпиталі збільшується кількість звернень із загостреннями різних вірусних інфекцій, які часто ускладнюються бронхітами та пневмоніями (запалення легень). Тож, батьки, будьте пильними та не зволікайте! За будь-яких симптом – одразу звертайтеся до лікаря!

Запалення легень може потребувати хірургічного втручання, коли з’являються бактеріально-деструктивні пневмонії. Це важке захворювання із складним і тривалим перебігом.

«Хитрість у тому, що захворювання розвивається дуже швидко, можна сказати блискавично. Тобто, буває, що за 4-5 днів від появи перших симптом вже наступає ускладнення, яке полягає у масивному уражені двох чи однієї легені, кисневому голодуванні (гіпоксія) і низькій сатурації. Відтак, такі дітки одразу потрапляють до реанімації, інколи на апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ)», – наголошує торакальний, дитячий хірург Олег Ленів.

Ці ураження також характеризуються тим, що може з’явитися гнійний вміст вже за межами легень, у плевральній порожнині (піоторакс).

Фахівці Центру дитячої медицини – лікарні «Охматдит» радять батькам одразу звертатися до лікарів при найменших симптомах аби не втратити дорогоцінний час!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *