Отохірурги “Охматдиту” знову врятували життя дитини: вилікували 7-річного Олександра з Дрогобича у якого була рідкісна і важка форма мастоїдиту (гнійне запалення соскоподібного відростка)

Усе почалося із болі в горлі та поколювання у вусі. Противірусні препарати не допомагали. А за кілька днів до цих симптом додалася блювання і температура.

“Ми знову звернулися до лікарів в Дрогобичі. Його лікували, але результату позитивного не було. Тоді нас перевели до реанімації. У сина в той час почала боліти шия. Ми злякалися. Олександр, навіть, не давав доторкнутися до вушка. Такий сильний був біль. Комп’ютерна томографія (КТ) підтвердила мастоїдит. У такому стані нас привезли до львівського “Охматдиту”. Він не міг, навіть, встати і постійно блював”, – розповіла Ольга – мама 7-річного Олександра.

В “Охматдиті” лікарі поставили хлопчику діагноз: мастоїдит, тромбофлебіт поперечного сигмовидного синуса та гнійна емпієма сигмовидного синуса. Олександра одразу прооперували.

“Гній зруйнував кістку над венозним синусом сигмовидним, проникнув у нього і дав емпієму синуса – це, коли синус заповнений гноєм. В цьому випадку було приблизно півтори мілілітри гною. Також вище місця емпієми і нижче нього був тромбоз. Якщо у таких випадках втручання провести невчасно – це може призвести до сепсису чи, навіть, летального наслідку. Бо такі ситуації дуже небезпечні, це “пів кроку до сепсису чи ще складніших гнійних ускладнень”, – розповів керівник Клініки хірургії голови та шиї Федір Юрочко (Fedir Yurochko).

“Дуже дякуємо, що ми попали саме в “Охматдит” до таких лікарів, які вилікували сина із такою складною формою мастоїдиту. Важка була ситуація”, – додала Ольга – мама 7-річного Олександра.

Бажаємо Олександру міцного здоров’я та швидкого відновлення після операції!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *