“Привезли на інвалідному візку, а зараз сам заходить на 5 поверх”: 13-річний Максим почав знову ходити завдяки реабілітації

Максим потрапив до реабілітологів “Охматдиту” після операції на двох ногах на м’які тканини та кістки, яке було йому необхідне через спастичний тетрапарез та інтенсивний ріст організму.

Операція пройшла успішно. Було зроблено на одній нозі блокування зони росту кісток, а на другій – подовження ахілового сухожилля. Обидві ноги були мобілізовані 7 тижнів (одна в ортезі на усю ногу, друга в гіпсі), тому потребував посиленої реабілітації аби розрухати всі суглоби і мʼязи.

“Операція була успішна, але без реабілітації це не працює. Ми прийняли рішення швидко відновлювати втрачений навик ходи. Ми побудували індивідуальний реабілітаційний план. І зараз ми щасливі, коли бачимо його настрій, бо втрату навику ходьби Максим сприйняв дуже складно”, – розповіла керівник Клініки реабілітації “назва” Оксана Гдиря.

За три тижні, тобто за один курс реабілітації хлопець вже повністю самостійно ходить, як і до операції.

“До лікарні Максим заїхав у інвалідному візку. А зараз він вже ходить сам, без милиць, без палички. Може сам піднятися на 5 поверх клініки до центру реабілітації. Ми від щастя на 7 небі. Ці емоції неможливо передати. Таке враження, що тут Боги працюють. Ці люди казкові просто. Ми висловлюємо щиру подяку лікарям, які приймали участь у всьому процесі лікування нашого сина: Олександру Королькову (Олександр Корольков), Кирилу Лапшину (Кирил Лапшин), Оксані Гдирі і всім працівникам реабілітаційної клініки”, – поділився враженнями батько 13-річного Максима Вадим.

Бажаємо Максиму витримки та міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *