“Такі захворювання мають блискавично швидкий перебіг”: наші хірурги успішно вилікували 4-річного Максима у якого діагностували двобічну, бактеріально деструктивну пневмонію.

Сім’я із Трускавця. Почалося все із симптом рвоти. 4-річного Максима до нашого шпиталю привезла карета швидкої медичної допомоги із районної лікарні, де дитина перебувала 5 днів. У нашому шпиталі у хлопчика виявили двобічну, бактеріально деструктивну пневмонію. Була пошкоджена значна частина легень із двох сторін, а також розвинувся сепсис. Максим був на ШВЛ.

Наші хірурги прооперували хлопчика двічі. На грудній клітці з обох боків встановили дренаж, який давав можливість виводити гній. Також у дитини були бронхо плевральні нориці, повітря теж виходило через трубочки. Тому Максиму налагодили спеціальні системи активної аспірації, як гною, так і повітря. Аби давати можливість легені повернутися до свого нормального стану. Оперативні втручання пройшли успішно. Легені вдалося врятувати!

“Це захворювання дуже складне! Це ризик втрати не те що легені, а й життя дитини. Це двобічне ускладнення, шалена інфекція. І такі захворювання мають блискавично швидкий перебіг. Це був важкий випадок”, – наголосив дитячий, торакальний хірург, завідувач відділення Центру Олег Ленів.

“Ми як сюди потрапили я був дуже приємно здивований відношенням персоналу до моєї дитини, професіоналізмом і підходом до лікування. Я переконався, що у вас обладнання відповідне. Ніби Америка. Дитина була підключена до різноманітних, так званих, “гаджетів”. Мене так приємно здивувало відношення усіх лікарів, по ночах сиділи біля ліжка Максимка і вболівали за одужання, намагалися вилікувати сина”, – розповів тато хлопчика Назар.

Після тривалого лікування хлопчика успішно виписали додому, легені відновилися повністю! У подальшому він буде під спостереженням хірургів!

Бажаємо Максимку міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *