Тепер маленький Остап може чути: історія однорічного хлопчика, який народився із вагою всього 950 грам

Остап із двійні. Народився передчасно на 32 тижні вагітності мами із вагою 950 грам. На жаль, друга дитинка прожила лише 5 днів. А Остап пройшов тривалий складний шлях у реанімації, виборюючи життя. На другому етапі виходжування, під час неонатального скринінгу у немовляти виявили відсутність слуху. Протягом 8 місяців хлопчик носив слухові апарати. Однак, бажаного результату це не давало.

“Він не чув мови, звуків, лише трішки реагував, але все одно ми розуміли, що мовлення цим не запустиш, а хочеться, аби твоя дитина була повноцінною. Така операція – це дуже хороший шанс для нас. Ще і вдома, у Львові. Я дуже вдячна “Охматдиту”, зокрема, Федору Богдановичу Юрочку, польським і бельгійським лікарям. Від щирого серця”, – розповіла мама дитини Юлія Дацків.

За місяць після встановлення кохлеарного імпланту хлопчику підключили зовнішній пристрій. Він почув перші звуки у своєму житті. А далі на малюка чекає тривала реабілітація.

Нагадаємо, всесвітньовідомі отохірурги із Польщі та Бельгії разом із керівником Клініки отоларингології – хірургії голови та шиї львівського “Охматдиту” Федором Юрочко подарували слух трьом діткам. В лікарні розпочала роботу Програма слухових імплантів.

Бажаємо Остапу міцного здоров’я та швидкого відновлення!

Світлини зроблені під час підключення імпланту, одразу після операції і до втручання.

Дякуємо за фото опікуну та фотографу Віктору Москалюку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *