Тепер ще більше можливостей для дітей з вадами серця – у Львові! Кращі кардіологи і кардіохірурги Західної України працюватимуть разом, щоб допомога малечі була ще ефективнішою!

Ці наміри закріпили адміністрації Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” і Дитячої лікарні Святого Миколая у спеціальному меморандумі про співпрацю. Документ підписали у рамках проекту “Розвиток дитячої кардіології і кардіохірургії у Львівській області”.

Нагадаємо, цього року цей проєкт отримав грант від німецького уряду. Його автори – опікунка Тетяна Балашова, дитячі кардіологині Ольга Куриляк, Андріана Мальська і Юрій Дідевич, координатор Центру міжнародної міграції та розвитку Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Грант на суму на 200 000 євро включає місячне навчання і проживання у Мюнхені для 9-ти лікарів зі Львова (кардіологи, кардіохірурги і анестезіологи) і закупівлю найсучаснішого обладнання для обох клінік.

Уже цієї осені обидві команди медиків пройшли стажування в одній з провідних клінік – Deutsches Herzzentrum München des Freistaates Bayern – Klinik an der TUM. Тут вони здобули нові знання і відпрацьовували навички високотехнологічних оперативних втручань для малечі з вродженими вадами серця.

Далі – оновлення технологічного оснащення клінік, щоб усі ці сучасні операції на маленьких серденьках можна було виконувати у Львові.

“Тішимося, що закріпили плани на продовження співпраці підписанням меморандуму. Усі сторони дуже задоволені плідною співпрацею, будуємо плани на майбутнє”, – розповіла голова Опікунської ради Центру дитячої медицини Андріана Мальська.

У меморандумі йдеться, зокрема, про координацію діагностичних і лікувальних заходів для пацієнтів кардіологічного профілю обох лікарень для оптимального використання потенціалу обох лікарень задля збереження здоров’я і життя маленьких пацієнтів.

Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Програми Klinikpartnerschaften на замовлення Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Окреме спасибі опікунці Тетяні Балашовій (Tetyana Balaschowa) і HOPE – we help children e.V. за супровід на всіх етапах проекту, турботу і опіку, щоб все вдалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *