“Травма призвела до остеомієліту”: у львівському “Охматдиті” вилікували від остеомієліту 2-річного Демʼяна.

Демʼяну 2 рочки. Хлопчик отримав травму ліктя. У той час сім’я була за кордоном, тамтешні лікарі наклали гіпсову пов’язку. Через деякий час гіпс натер шкіру і утворився гнійник м’яких тканин в ділянці травми. Його амбулаторно розкрили та назначили антибіотик у сиропі.

В подальшому протягом кількох місяців дитина періодично скаржилась на болі у лівому плечі, з’явилась невелике підвищення температури. Після неоднарозових консультацій у різних лікарів батьки звернулися до “Охматдиту”. Після обстеження у дитини діагностували остеомієліт лівої плечової кістки та одразу прооперували.

На операції хірурги нашого шпиталю виявили велику патологічну кісткову порожнину у нижній третині плеча, заповнену густим гноєм. Втручання пройшло успішно. Хлопчика вже виписали зі шпиталю. Дем’ян активно рухає ураженою рукою, порушення її функції немає. Дитина перебуває під спостереженням хірургів “Охматдиту”.

Чіткої причини чому остеомієліт у однієї дитини виникає, а у іншої ні – немає. Але травма чи наявність джерел інфекцій (гнійник, абсцес, інфіковані рани) – це завжди провокуючий фактор, наголошують лікарі “Охматдиту”.

Також остеомієліт “хитрий” тим, що його ознаки на рентгенівських знімках виникають не одразу, а лише за 2-3 тижні. Відтак, при не яскраво вираженій клінічній картині, без уважної оцінки всіх проявів хвороби, часто правильний діагноз встановлюється із запізненням, коли вже є значні деструктивні зміни у кістках.

Бажаємо хлопчику міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *