У березні в нашому Центрі дитячої медицини, лікарні “Охматдит” було прооперовано 5-ть дітей із остеомієлітом трубчастих кісток. Це багато, наголошують, наші хірурги. Майже всі хворі мали не типову клініку, що завжди ускладнює діагностику.

Остеомієліт – це важке захворювання, що характеризується гнійно-запальним ураженням кісток. Найчастіше дане захворювання виникає у довгих кістках верхніх та нижніх кінцівок.

“5 випадків на місяць – це багато, оскільки зазвичай таких пацієнтів у нашій клініці в рази менше. Від 1-2-ох на місяць до 1-го на кілька місяців. Дане захворювання небезпечне тим, що може мати важкий перебіг, спричиняти важкі ускладнення і інколи, навіть, загрожує життю пацієнта. Також після перенесеного остеомієліту можуть виникати деформації кісток, а у дітей – порушення їх росту“, – наголосив дитячий хірург Кирило Лапшин (Кирил Лапшин).

❗️Тому наші лікарі вкотре нагадують про таке серйозне захворювання і радять батькам не зволікати із зверненням за медичною допомогою, а сімейним лікарям скеровувати таких пацієнтів у спеціалізовані центри при найменшій підозрі.

Особливо, коли у дитини є такі симптоми: триваюча біль в кістці після травми або біль у кістці без видимої причини, порушення функції ураженої кінцівки, часто підвищення температури тіла, що може бути різного ступеня (від 37 до 39 і вище).

✔️ Чим раніше розпочинається відповідне лікування, тим кращий прогноз щодо повного одужання!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

🔗 Наша сторінка у «Instagram» – http://surl.li/rzxqx

1 thought on “У березні в нашому Центрі дитячої медицини, лікарні “Охматдит” було прооперовано 5-ть дітей із остеомієлітом трубчастих кісток. Це багато, наголошують, наші хірурги. Майже всі хворі мали не типову клініку, що завжди ускладнює діагностику.”

  1. Wow, fantastic blog format! How lengthy have you been blogging for?
    you made blogging glance easy. The total look of your site is excellent, as smartly as
    the content material! You can see similar here sklep

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *