“У всьому світі дуже мало лікарів, які займаються такою складною патологією”: хірурги нашого шпиталю успішно провели 5-річному Юрчику склерозування, який має вроджену судинну мальформацію.

Сім’я зі Зимної води, Львівської області. Юрчику 5 років. Про вроджену патологію – судинну мальформацію родина дізналася одразу після народження сина. У Юрчика вона в ділянці нижньої губи.

“Це була така червона гулька, як вишенька. Ми водили сина на обстеження. Одні казали пити гормональні таблетки, інші казали спостерігати. Ніби-то воно може розсмоктатися само. Із ростом сина воно не збільшувалося дуже сильно. Було не дуже помітне. Лікарі казали, що із часом можна буде хірургічно це забрати”, – розповіла мама Юрчика Марта.

Випадково мама хлопчика побачила у соцмережах інформацію про приїзд до нашого шпиталю американських хірургів та у переліку патологій помітила діагноз сина. Тож вирішила записати Юрчика на консультацію. Команда наших лікарів спільно із американськими фахівцями провели хлопчику склерозування (це сучасний альтернативний метод лікування мальформацій). За допомогою тонкої голки ввели «спеціальний препарат – склерозант» в уражену судину чи конгломерат судин (вогнище мальформації).

Минулого тижня лікарі нашого Центру провели вже друге склерозування хлопчику.

“У Юрчика венозна мальформація, мальформація низького потоку. Це означає, що ріст мальформації не є таким стрімким, якщо порівнювати з артеріальними чи комбінованими вадами. Інші медики плутали цю патологію із гемангіомою. Але це різні речі. Добре, що батьки звернулися саме зараз. Бо є шанс, що у хлопчика мальформація повністю закриється і буде неактивною, так як зараз вона є невеликою та локальною. У світі дуже мало лікарів, які цим займаються, бо це, насправді, дуже складна та непередбачувана патологія. Це, свого роду, пухлина і важко спрогнозувати як і куди вона буде проростати. Особливо складною є ділянка голови та шиї – вона є небезпечною, так як маленька площа, швидке проростання та гарне кровопостачання – розповіла хірург Юлія Хомин (Julia Khomyn).

“Це ніби подарунок долі. Інформація сама нас знайшла. Ми приїхали на консультацію і одразу лікарі провели сину «спеціальний укол». Ми були шоковані від швидкості. Лікарі тут мені пояснили доступно все про цей діагноз сина, що воно могло надалі прогресувати із ростом сина. Ми дуже задоволені, що сюди потрапили”, – поділилася мама Юрчика Марта.

✔️У подальшому Юрчик буде під постійним спостереженням наших лікарів, адже переважна більшість мальформація потребує лікування впродовж усього життя людини.

Бажаємо Юрчику швидкого відновлення!

📍Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

📲 Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *