У день Святого Миколая у Центрі дитячої медицини, лікарні «Охматдит» освятили приміщення Клініки реабілітації дітей.

У присутності в.о. генерального директора Центру дитячої медицини Романа Кізими, заступника генерального директора Дмитра Квіта, медичного директора з хірургічної роботи Богдана Мальованого, керівниці Клініки реабілітації дітей Оксані Гдирі, представників Львівської обласної військової адміністрації, зокрема заступника голови Івана Собка, заступника директора департаменту охорони здоровʼя ЛОВА Володимира Чорнія, представників Мальтійської служби допомоги, команди лікарів Клініки, медиків нашої лікарні, батьків та наших маленьких пацієнтів капелан шпиталю Володимир Мощич освятив приміщення.

Нагадаємо, Клініку реабілітації дітей після реконструкції відкрили у червні цього року. За один місяць в Клініці курс реабілітації проходять близько 40 діток.

Зазначимо, що в Клініці реабілітації дітей застосовують доказові сучасні методи. Відтак, в кабінеті ерготерапевта є не тільки професійні засоби оцінки та терапії, які тренують дрібну моторику, а й функціональна кухня пристосована для людей із обмеженими можливостями. Крім цього, використовуються такі психотерапевтичні методи роботи із дітьми, як пісочна терапія, музикотерапія. Терапія мови і мовлення проводиться в оновленому приміщенні, де є усі необхідні засоби для надання якісної послуги.

В ході реконструкції до існуючих приміщень додатково облаштували зал ерготерапії, зали фізичної терапії та сенсорно-моторного розвитку, кабінети терапевта мови та мовлення, психолога та асистивних технологій. Також окремо створили навчальну санітарну кімнату з душем, умивальником та санвузлом для навчання самообслуговуванню дітей із порушеннями мобільності.

Реконструкцію вдалося здійснити завдяки фінансовій підтримці благодійної організації CNEWA та за сприяння Українського католицького університету, Львівської обласної військової адміністрації та Мальтійської служби допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *