“У дитина була повна глухота”: отоларингологи нашого Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” виконали кохлеарну імплантацію 3-річній Діані із сімʼї переселенців.

Родина із міста Миколаїв. Дівчинка народилася на 26 тижні вагітності мами із вагою 730 грам. Про те, що у дитини глухота батьки дізнались, коли Діанці був 1 рочок. Тоді, малятко ще не розмовляло. Медики зʼясували, що дитина зовсім не має слуху та що їй, найвірогідніше, допоможе кохлеарна імплантація. Однак, оперувати тоді дитинку через малу вагу не взялись.

Відтоді батьки чекали, коли донечка окріпне для оперативного втручання. А коли почалась війна сімʼя переїхала з Миколаєва до Луцька. Весь цей час мріючи вирішити проблему.

Інформацію про можливість кохлеарної імплантації у нашому Центрі сімʼя побачила у соцмережах. Тож, вирішили записатися на консультацію, а далі на огляд. Наші фахівці повністю обстежили дитину та визначили, що вона по усім параметрах кандидат для такого оперативного втручання. Відтак, розпочали підготовку до операції. Від моменту повідомлення до нашого Центру до встановлення імпланта пройшло близько 1-го місяця.

“Ми дуже задоволені Центром. Враження дуже хороші. Лікарі відкриті, легко спілкуються, на усі питання відповідають. І нам відповідно все зрозуміло. Так легше морально”, – розповіла мама Діанки Катерина.

“Ми дуже тішимося, що змогли допомогти Діані. Також дякуємо батькам за довіру нам і нашій лікарні“, – додав керівник Клініки голови та шиї нашого Центру Федір Юрочко (Fedir Yurochko).

Для допомоги у операціях приїжджали проф. Юзеф Мєжвінський (Бидгощ, Польща), проф. Марцін Шиманський (Люблін, Польща) та проф. Анджей Жаровський (Антверпен, Бельгія). Дякуємо колегам за візит та допомогу!

За місяць відбудеться підключення зовнішньої частини імплантів і прооперовані діти зможуть почути свої перші звуки у житті!

✍️ Якщо Ваша дитина має проблеми зі слухом – звертайтеся до Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит”.

📲 Напишіть нам у приватні повідомлення (додайте до смс імʼя, прізвище, свій контактний номер телефону та діагноз\скарги дитини, а також фото обстежень слуху дитини).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *