«У 18-річного юнака щелепа, як у 5-річної дитини»: історія, як українсько-американська команда лікарів дали хлопцю надію на одужання

Сімʼя хлопця із Великих мостів Львівської області. У Натана була важка вроджена розщілина піднебіння, яку виправили у ранньому дитинстві. Однак, через те, що це було дуже травматичне втручання, у занадто ранньому віці – у юнака виникла деформація зовнішнього носа і перегородки. Дихання через ніс стало неможливим, щелепа деформувалася і не росла. Через це у 18 років щелепа була, як у 5-річної дитини.

Але пацієнт отримав свій шанс на одужання від львівсько-далласької команди медиків.

Хлопцю зробили риносептопластику – виправили носову перегородку і деформацію зовнішнього носа. До нього повертається можливість дихати.

«Три місяці тому ми поставили дистракційні системи, внутрішньо-ротові. Нам вдалося досягнути плюс півтори сантиметри. Це дуже багато. Результат позитивний. Тепер тканини мають відпочити. У Натана вже помінялася конфігурація обличчя. Операція, насправді складна, бо це індивідуальне моделювання лицевого скелету», – розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

«Випадок надзвичайно складний. Ми його готували рік до операції. Таке втручання є першим в Україні по дистракції верхньої щелепи після уранопластики. І тривала вона 6 годин», – додав ортодонт, працівник кафедри ортодонтії, доцент Андрій Міськів.

В операційній працювали: доктор Крейг Хобар, щелепно-лицеві хірурги Христина Погранична і Роман Огоновський, ЛОР Роман Новосільський.

«Ми дуже задоволені. Бо пластинка вже йому заважала при мовленні. Операція пройшла дуже добре. Результат вже видно. Дуже рада, що доля звела з Христиною Пограничною. Дуже хороший лікар. Також багато роботи зробив ортодонт Андрій Міськів. Мовлення у сина вже покращилося», – розповіла Оля – мама Натана.

Далі юнака чекає робота з ортодонтом і, можливо, ще одна заключна операція.

Бажаємо хлопцю швидкого відновлення та міцного здоровʼя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *