Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» разом з американськими лікарями взялися лікувати 6-річного хлопчика із лімфангіомою.

Сім’я із села Тарасівка Закарпатської області. У 6-річного Назара лімфангіома привушної ділянки.

Лімфангіома – доброякісна неоплазія утворена з лімфатичних судин. Новоутворення повільно збільшується в розмірі, що викликано наростаючим застоєм лімфи і гідравлічним розтягуванням лімфатичних судин.

Перші симптоми проявилися у хлопчика у липня цього року. Батьки дитини відразу звернулися до лікарів «Охматдиту». А далі дізналися, що до нашого шпиталю приїде команда американських хірургів та записалися на консультацію. Лікарі вирішили ввести Назару спеціальну ін’єкцію у мальформацію.

«У конкретній ситуації у нас була можливість зробити усе менш травматично – ввести у саму мальформацію препарат, який зменшує її активність. Далі таких ін’єкцій треба як мінімум ще дві. У подальшому ми будемо спостерігати цю дитину і за потреби ще раз вводити препарат у мальформацію», – розповіла дитячий хірург Юлія Хомин.

«Персонал весь дуже хороший, людяне ставлення до усіх. Усім дуже дякуємо. До Львова нам зручно приїжджати із Закарпаття і дізнавшись інформацію по Україні зрозуміла, що ніде такої кваліфікованої допомоги із таким діагнозом не нададуть», – розповіла мама хлопчика Аліна.

Бажаємо Назарку міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *