Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» вилікували 12-річного хлопця, у якого після травми розвинувся гострий остеомієліт.

Сім’я зі Львова. Данилу 12 років. Хлопець отримав травму, коли стрибнув у довжину. Тоді почала боліти нога в ділянці коліна. Відтак, батьки Данила одразу звернулися до травматолога. Після огляду, рентгенобстеження лікарі повідомили, що перелому немає, у дитини лише розтягнення зв’язок і травма м’яких тканин. Відтак, назначили іммобілізацію і протизапальні препарати.

Однак болі у нозі посилились. Протягом трьох тижнів з’явились набряк та почервоніння ноги, з’явилось підвищення температури тіла. Тоді сім’я і звернулася до медиків нашої лікарні. Повторне рентгенобстеження вже показало виражені кісткові зміни. Наші хірурги успішно прооперували Данила. Ще протягом місяця він отримував антибактеріальну терапію. Це дало хороший результат!

Наразі хлопець знаходиться під спостереженням хірургів нашого центру та систематично проходить рентген-контроль. Поступово починає збільшувати навантаження на уражену ногу.

“Чудова лікарня. Нам дуже пощастило! Ми неймовірно задоволені! Ставлення до нас прекрасне”, – розповіла мама Данила Юлія.

Нагадаємо, остеомієліт – гнійне запалення кісткової тканини. Це серйозне захворювання дитячого віку, оскільки в гострій фазі має важкий перебіг, може викликати небезпечні ускладнення. В першу чергу це-метастатична пневмонія: мікроби з кістки через судинне русло переміщуються у легені, викликаючи там гнійне запалення, що значно погіршує стан пацієнта і навіть може закінчитися летально! Також сепсис або, як кажуть у народі, «загноєння крові». В подальшому, якщо відбулась сильна руйнація ураженої кістки, можуть розвинутись деформації кісток, їх викривлення та порушення темпів росту.

У сторіс можна побачити відео результатів Данила після оперативного втручання!

Бажаємо Данилу міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *