Центр дитячої медицини, лікарню “Охматдит” відвідав всесвітньовідомий фахівець з дитячої гастроентерології, член ESPGHAN, професор, завідувач відділу захворювань органів травлення університетської лікарні королеви Фабіоли (Queen Fabiola Children’s University hospital), що у Бельгії Патрік Бонтемс (Patrick Bontems).

Із Патріком поспілкувалися фахівці нашої клініки хірурги, реабілітологи, ендоскопісти, гастроентерологи та керівництво Центру. Зокрема, обговорювали актуальні питання дитячої гастроентерології, протоколи лікування та харчування дітей з неспецифічними захворюваннями кишечника (хвороба Крона , неспецифічний виразковий коліт). Окрім цього, приділили особливу увагу стомованим пацієнтам.

Також Патрік Бонтемс провів майстер-клас з застосування гастростом, їх встановлення та догляду за стомами. Обговорили переваги різних моделей гастростом для немовлят та старших діток. Через гастростому забезпечується повноцінне харчування, тимчасове або пожиттєве, що покращує якість життя та позитивно впливає на розвиток дітей.

“Такий обмін досвідом дуже актуальний для наших фахівців. У Європі вже давно використовують різні методи для полегшення і покращення життя дітей, які не в змозі харчуватись природнім шляхом. У нашій багатопрофільній лікарні теж є необхідність встановлення гастростом дітям різних вікових категорій, тож ця інформація дуже корисна. Ми домовилися про наступні зустрічі і можливість консультування пацієнтів Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит”, – розповіла гастроентеролог- нутриціолог нашого шпиталю, експерт з дитячої гастроентерології Наталія Ячмінська (@Наталя Ячмінська).

Дякуємо Патріку Бонтемсу за корисний та приємний візит!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *