“Це був дуже складний випадок, дитина була на межі життя і смерті”: у Центрі дитячої медицини, лікарні “Охматдит” успішно виходили передчасно народжених близнят.

Одна із дівчаток мала некротизуючий ентероколіт з перфорацією (запалення і некроз кишечника), абсцес черевної порожнини (наповнена гноєм порожнина в мʼяких тканинах тіла) та перитоніт (запалення очеревини).

Сім’я із Жовкви. Близнята-дівчата Устина і Тереза народилися в одному із пологових Львова на 31 тижні вагітності мами. Вага Терези при народженні – 950 грам, а в Устини – 1180 грам.

▫️Обидві дівчинки мали анемію недоношених. Однак, Тереза поступила до нашого шпиталю у значно складнішому стані. Із абсцесом черевної порожнини, бактеріальним сепсисом (патологічний процес дисфункції органів), некротичним ентереколітом з перфорацією та вродженою пневмонією (гостре інфекційно запальне захворювання відділів легень). Наша команда лікарів одразу прооперувала дівчинку.

▫️Завдяки, цілому спектру фахових і швидких дій наших спеціалістів малятко успішно виходили. Терезі провели величезний перелік лікуючих заходів та процедур. Якийсь час малятко отримувало ще препарати заліза та антибіотикотерапію.

▫️«Це був дуже складний випадок, дитина була на межі життя і смерті», – наголосила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» Галина Заремба.

▫️Вага Терези при виписці – 2100 грам, а в Устини – 3280 грам.

▫️Час від часу, за процедурою, батьки з малюками приїжджають до Центру дитячої медицини, лікарні “Охматдит” до Катамнестичного кабінету для повного обстеження, консультацій усіх фахівців та УЗД. Близнюки добре розвиваються, ростуть та набирають вагу.

▫️Бажаємо дівчаткам міцного здоров’я!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *