Чому не можна виправляти вроджені розщілини піднебіння у дуже ранньому віці?

Ранні оперативні втручання (до 7 місяців)на піднебінні можуть призводити до затримки росту і розвитку верхньої щелепи через пошкодження зон росту. Річ у тім, що найактивніший ріст щелепи у дитини відбувається з 3 до 7 місяця, тому в цей період операційна травма призводить до зупинки її росту. На жаль, наслідки передчасних операцій можуть бути непоправними.

Сучасна світова практика рекомендує закриття розщілин мякого піднебіння- у 7-9 місяців, твердого піднебіння (ізольованого) – 10-12 міс. Широкі або поєднані з розщілинами альвеолярного відростка – у два етапи: м’яке піднебіння (6-8 міс), тверде – після 1,5 року. Це найбезпечніший спосіб виправити ваду і не нашкодити малечі.

Двоетапні оперативні втручання дозволяють сформувати більш якісне у фізіологічному відношенні м’яке піднебіння, яке функціонально забезпечує вело-фарінгіальний клапан, що дуже важливо для розвитку мови.

Двоетапні хірургічні втручання значно звужують дефект піднебіння і, як наслідок, остання опрація є менш травматичною, що дозволяє уникнути деформації щелепи в майбутньому.

Двоетапні оперативні втручання при розщілинах піднебіння, завдяки своїй малій травматичними, значно зменшують виникнення післяопераційних нориць;

Протоколи етапних операцій у Міжрегіональному Центрі дитячої щелепно-лицевої хірургії повністю відповідають сучасним світовим тенденціям надання допомоги дітям з вродженими вадами обличчя:

• Вело-стафілопластика (формування м‘якого піднебіння ) – 7-10 місяців

• Ураностафілопластика – 10-18 місяців

Пропонуємо лише перевірені методики, які працюють і визнані світовими провідними хірургами.

Запис на консультацію/операцію:

+380 (98) 776 23 55 (Viber, WhatsApp)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *